Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.comИзвестен наш професор направи предположение какво

...
Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.comИзвестен наш професор направи предположение какво
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Смятам, че ще се потвърди положителното становище за AstraZeneca

Кадър и видео NOVA NEWS, Vbox7.com

Известен наш професор направи съмнение какво ще е бъдещето на имунизацията против коронавирас на " АстраЗенека ". „ Смятам, че ще бъде доказано позитивното мнение за AstraZeneca. Много страни не престават да я ползват както до момента. Това са Германия, Англия, Франция, Канада, Испания – там е най-мощният капацитет от специалисти на Европейската организация по медикаментите, с който ние разполагаме ”. Това съобщи представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов в студиото на „ Неделята на NOVA ”.

„ Два пъти през тази седмица Европейската организация по медикаментите се произнесе, че всички данни се изследват в допълнение, събират се още такива и на този стадий отношението полза-риск остава позитивно – т.е. тя би могла да се използва по този начин, както е разказано в продуктовата информация ”, сподели още той.

И добави: „ Там е записано, че нямаме задоволително данни за успеваемостта при хора на 55 година, само че тя не е неразрешена да се ползва при тях. С оглед на превантивните ограничения, съгласно мен тя би могла да продължи да се ползва за хора сред 18 – 55 година ”.

Той заяви още, че са изискани данни за всички болести, свързани с кръвотворната система и от останалите производители на ваксини.

„ Те ще бъдат оценени и допускам, че идната седмица ще има ясно и изрично мнение и по този проблем ”, уточни той.

Проф. Гетов разяснява и нежеланите резултати от имунизацията на AstraZeneca.

„ Европейската организация по медикаментите разполага с данни във връзка с тях. 30 такива са открити при към 5 млн. имунизирани. Това значи, че един подобен случай може да се появи при един на към 167 000 имунизирани ”, уточни той.

„ На тези, които са си поставили първата доза от имунизацията, ще им пристигна редът за втората до към 10 седмици. Дотогава всичко ще бъде ясно и процедурите ще бъдат приключени, както на национално, по този начин и на европейско равнище. Хората, които чакат втората игла, не би трябвало да се тормозят ”, безапелационен бе той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР